Test af Spektrum DX7
En 2.4 GHz sender.Det hele startede med støjproblemer i en Hyperion YAK 40e. Når der blev givet fuld gas på elmotoren flippede alle ror helt vildt. Vi skiftede så PPM-modtageren ud med en PCM-modtager, men ØV det var samme resultat. Modtageren gik i failsafe på kun 30 meters afstand og det med helt udslået antenne.
Hmm nu var gode dyr rådne :) .
Men så en dag i oktober 2006 kom der noget på markedet nogen kaldte for den største revolution i modelflyvningens historie, siden proportional anlæggets fødsel. Andre var mere mistænksomme og og ville se tiden an. Revolutionen var 2.4 GHz anlægget fra SPEKTRUM. Vi plejer jo at sende på 35 mhz, så hvad var nu det for noget. Jo det var et firma kaldet Spectrum der havde udviklet en sender der på 2.4 GHz båndet kunne sende med fuld rækkevidde til alle typer af modelfly. Fordelene er mange bla. finder senderen selv 2 ledige frekvenser at sende på, der er 80 i alt. Elektriske forstyrrelser fra elmotorer og tændingsanlæg skulle være fuldstændigt væk og så skulle forsinkelsen fra du bevæger pinden, til servoen reagerer, være så lille at man skulle blive helt overrasket over den direkte styring.
Så vi (Jane og H-O) bed på krogen og bestilte senderen SPEKTRUM DX7.

Groundtest af rækkevidde
En kold 2. marts skulle systemet testes for første gang. Med afstandstjek-knappen inde kunne senderen række ca. 70 meter og med fuld gas var rækkevidden ca. 35 meter. Det var gennembrudet :) ingen forstyrrelser fra motoren inden for godkendt afstand (30 meter). Vi lavede derefter en test hvor senderen kom ud på godt 220 meter med fuld sendestyrke. Den tog gassen fint og der var intet der fik den til at gå i failsafe. Nu venter vi bare på en god dag til den første testflyvning, men alt ser lyst ud og og der kommer en rapport fra flyvningen snart på denne side.


Så har vi brugt senderen i det meste af 2007 sæsonen og der har ikke været et eneste flip :) Super sender til en nu, endnu billigere pris.Sender med modtager og medfølgende digitalservoer

Link til Spektrums hjemmeside


JA den er godkendt i Danmark, dog ikke til stormodeller (endnu).Menu
Last updated 3.11.2007